Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Benvenuto, Ospite
Nome Utente Password: Ricordami

Aldo Moro Ubijen Zbog Državne Novčanice od 500 Lira?
(1 Online) (1) Ospite
  • Pagina:
  • 1

ARGOMENTO: Aldo Moro Ubijen Zbog Državne Novčanice od 500 Lira?

Aldo Moro Ubijen Zbog Državne Novčanice od 500 Lira? 10 Anni, 4 Mesi fa #1800

Aldo Moro Ubijen Zbog Državne Novčanice od 500 Lira?

Rijetki su oni malo stariji koji nisu čuli za otmicu i ubojstvo Alda Mora sedamdesetih godina prošlog stoljeća.
Aldo Moro je bio jedan od najpoznatijih talijanskih političara, pet puta predsjednik Vijeća ministara i predsjednik Kršćansko-demokratske stranka.

Na slici: Novčanica od 50.000 lira, pod nazivom "Volto di donna - Lice žene" koju je 1977 počela izdavati privatna institucija - Talijanska Središnja Banka - Banca d'Italia.

Aldo Moro je jedan od najzaslužnijih za pojavu novčanica koje je umjesto Talijanske Centralne Banke izdavala država.

Na slici: 1974 godina, "Mercurio - Merkur", zadnja od 4 emisije državnih novčanica.

Bivši Predsjednik Talijanske Republike - Giovanni Leone, poznat je po tome što se sredinom sedamdesetih skupa sa svojom obitelji našao u središtu nasilnih i agresivnih napada. Tako proganjan, na kraju je 1978 morao dati ostavku na položaj predsjednika države, samo mjesec dana nakon ubojstva Alda Mora.
Pozadina događaja povezanih s Leoneom, javnosti je međutim gotovo nepoznata.
Giovanni Leone je morao podnijeti ostavku zbog Predsjedničkih dekreta D.P.R. 14-2-1974 i D.P.R. 5-6-1976, odnosno uvođenja novog zakonskog platnog sredstva, to jest državne papirnate novčanice od 500 lira - kojom je zaobiđena privatna institucija Banca d'Italia.

Na slikama: Talijanski Zakoni - D.P.R. 14-2-1974.

Slika 1, Slika 2, Slika 3.

Tko je oteo i ubio Alda Mora? Teroristi? Crvene Brigade?
Aldo Moro je otet 16 ožujka, a ubijen 9 svibnja 1978 godine.
Na slici: Dokument talijanskog Ministarstva obrane s naznakom "odmah uništiti".
Datum na dokumentu? 02 ožujka, ili 14 dana prije otmice Alda Mora.

Sadržaj dokumenta:
Operacija Gladio i autorizacija za dobijanje povjerljivih dokumenata korisnih za kontaktiranje terorističkih skupina u svrhu oslobođenja Alda Mora. 2 tjedna prije nego je Aldo Moro uopće otet.

Novac i mentalna higijena: Što je zakonsko platežno sredstvo i kako nastaje?
Papirnata novčanica od 500 lira u pitanju, zakonsko sredstvo plaćanja, novac je kojeg onomad nije izdala Talijanska središnja banka nego država Italija.
Danas, na globalnom nivou, u svim zemljama svijeta novac izdaju centralne banke, a ne države.
Time su narodi i nacije lišeni monetarne suverenosti.
Na primjer, ECB - Europska središnja banka iz ničeg tiska novac bez ikakvog pokrića, a država joj za to umjesto zanemarivih troškova za uslugu štampanja - plaća punu vrijednost s naličja novčanica + kamate. Na taj način, vlasnik novca nije onaj tko ga ima u novčaniku - još gore, svatko tko ima novac u džepu je dužnik središnjoj banci za sveukupan sadržaj svog novčanika.

Riječi "Talijanska Republika" na novčanici od 500 lira o kojoj pričamo, znače da je država sama sebi direktno tiskala novac neopterećen bilo kakvom vrstom duga i kamata prema centralnoj banci ili nekom drugom.
Jednostavno rečeno, vlasnik ovog novca je bio narod, a ne banka. Tiskarskom zavodu su umjesto nominalne vrijednosti s naličja novčanice, za uslugu štampanja plaćeni samo troškovi papira i boje.

Teorija zavjere? Konspiracija? Ne, samo crno na bijelo iznešena paradoksalna činjenica da tko god je kroz povijest sam sebi tiskao novac umjesto da je to prepustio bankama, taj je loše završio.

Izdati onda vlastitu novčanicu od 500 lira, isto je što i danas povratiti monetarni suverenitet - smrtna presuda! Ili se netko iz petnih žila to tako trudi prikazati: tiskati vlastito zakonsko sredstvo plaćanja umjesto bankarskog novca-duga s pripadajućim kamatama, isto je kao sam sebi kopati grob.

Najvjerovatnije, Aldo Moro je izbrisan s lica Zemlje isto kao i Lincoln, Kennedy, i ostala ekipa.


Povezani članci:

Libijski Pobunjenici Osnovali Svoju Centralnu Banku

Kako Su Samodostatnost I Neovisnost Postali Ekonomski Terorizam

Alternativne Valute - Nova Teroristička Prijetnja

Rođen Slobodan Da Bi Slobodno Živio U Dužničkom Ropstvu
Ultima modifica: 10 Anni, 4 Mesi fa Da administrator.

Aldo Moro Ubijen Zbog Državne Novčanice od 500 Lira? 10 Anni, 4 Mesi fa #1802

  • tuper
  • Offline
  • Expert Boarder
  • Messaggi: 108
  • Karma: 0
100% Hrvatskih Zombija zna da je od njenog rođenja pa do danas, Hrvatski Javni Dug eksplodirao do astronomskih visina, i 99,9% Hrvatskih Zombija je uvjereno da je crvena linija financijskog minusa na grafikonu oduvijek išla uzlaznom putanjom. Ali 99,9% Hrvatskih Zombija nema blage veze zašto o hrvatskom javnom dugu fale podaci za razdoblje 1991-1994...

Matrix Iluzija: Hrvatsko Civilno Društvo


hr_dinar_kuna.jpg
Gold is the money of kings, silver is the money of gentlemen, barter is the money of peasants, but debt is the money of slaves.
  • Pagina:
  • 1
Tempo generazione pagina: 0.14 secondi