Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Benvenuto, Ospite
Nome Utente Password: Ricordami

Vjesnikovci Jel' Vam Žao, Stečaj Vam Se Primakao
(1 Online) (1) Ospite
  • Pagina:
  • 1

ARGOMENTO: Vjesnikovci Jel' Vam Žao, Stečaj Vam Se Primakao

Vjesnikovci Jel' Vam Žao, Stečaj Vam Se Primakao 9 Anni, 1 Mese fa #2425

  • roman
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Messaggi: 227
  • Karma: 0
Vjesnik, jedan od najvećih hrvatskih dnevnih listova, izgleda odlazi u stečaj. Za ove političke novine čiji je prvi broj izašao još davne 1940 godine, čini se da nema drugog izlaza iz trenutne kritične financijske situacije. Za vrijeme Drugog svjetskog rata na njemu se vijorila parola "Smrt Fašizmu – Sloboda Narodu!" koju je kasnije preuzeo cijeli narodno-oslobodilački pokret. Vjesnik je kao novinsko-izdavačka kuća svoj poslovni procvat doživio za vrijeme Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Narodne novine d.d. su kao vlasnik Vjesnika obznanile da je pokušaj prodaje jedinom ponuditelju za kupnju lista propao. S Fondom "Oak Investment Management Group" prekinuti su razgovori o mogućoj kupoprodaji i sad ne preostaje ni jedna druga opcija osim pokretanja stečajnog postupka, na što je uostalom i upozoren Robert Mekinić - aktualni vršitelj dužnosti direktora Vjesnika.

Isječak iz pisma zaposlenika: "Ovo što se dogodilo Vjesniku, posve smo sigurni, nezabilježeno je u povijesti novinarstva. Nakon 72 godine Vjesnik je u petak prestao izlaziti. Iza ove suhoparne i jednostavne rečenice krije se prava drama koju su zaposlenici Vjesnika morali prolaziti i to potpuno nepotrebno u posljednja četiri mjeseca. Svi mi zaposleni u Vjesniku u posljednja smo četiri mjeseca radili u nemogućim uvjetima potpune neizvjesnoti o sudbini tvrtke, a u isto vrijeme za taj rad nismo bili plaćeni. Ne možemo se oteti dojmu da je cijela drama bila potpuno nepotrebna. Vjesnik koji neprekidno izlazi 72 godine, ubijen je u samo nekoliko minuta, zašto"?

Vjesnik od subote izlazi samo u internetskom, a ne i u tiskanom izdanju jer je Tiskara Vjesnik odlučila prekinuti tiskanje lista pošto nije uspjela osigurati repromaterijal.

Direktor Tiskare Zlatko Šoštarić najavio je danas tužbu protiv Narodnih novina koje, kako tvrdi, odbijaju podmiriti troškove Vjesnika čije trenutno dospjelo dugovanje prema Tiskari iznosi 4,6 milijuna kuna.

Sindikat novinara Hrvatske (SNH) priopćio je danas da s najvećom zabrinutošću prati što se zbiva s Vjesnikom i s njegovim zaposlenicima, ustvrdivši da je politika Vjesnik dovela u teškoće pa ga politika iz tih teškoća mora i izvući.


Pouka: tko pod drugim jamu kopa, sam u nju upada, kaže stara poslovica. Zvjerinjak predstavljen na navedenom linku, popis je onih čija je prava misija, ovisno o potrebi i okolnostima, šutjeti, prikrivati ili preusmjeravati pažnju šire populacije s primarnog predmeta na dnevnom redu "novac, emisiona dobit i monetarna suverenost", na druge pojave, ciljeve, melodrame i posebno na ljubavnice veoma bliske i profitabilne bankarskom sustavu.
Give a man a gun and he can rob a bank, give a man a bank and he can rob the world.
Crom Alternative Currency System

Date li čovjeku pištolj on može opljačkati banku, date li čovjeku banku on je u stanju opljačkati cijeli svijet.
Crom Alternativna Valuta

Date a un uomo una pistola e può rapinare una banca, date a un uomo una banca e può derubare tutto il mondo.
Crom Notizie Alternative
  • Pagina:
  • 1
Tempo generazione pagina: 0.14 secondi