Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Benvenuto, Ospite
Nome Utente Password: Ricordami

Medijski linč protiv novinarke Ruže Ištuk
(1 Online) (1) Ospite
  • Pagina:
  • 1

ARGOMENTO: Medijski linč protiv novinarke Ruže Ištuk

Medijski linč protiv novinarke Ruže Ištuk 9 Anni, 7 Mesi fa #2143

Medijski linč protiv novinarke Ruže Ištuk

Napisao: Zlatko Miliša

24. listopada 2011. bio sam gost u emisiji „Svjetski prosvjedi protiv banaka i korporacija“ u emisiji Puls Hrvatske na prvom programu HRT-a. U emisiji koja nije cenzurirana i jednoj od rijetkih koja ide „u živo“ i gdje se raspravljalo o globalnim prosvjedima protiv kapitalizma i svjetskih korporacija, neimenovani gledatelj je postavio pitanje „Znaju li uvaženi gosti u studiju, i ako znaju, neka ukratko objasne, je li Hitler udario na Židove zato što su Židovi ili je udario na Židove zato što su bili bankari?“ Novinarka Ruža Ištuk je bila zadužena za čitanje pitanja gledatelja koja su stizala e-mailom, a učinila je (prema medijskim natpisima) „gaf“ jer je pročitala (i) to pitanje anonimusa, za što je odmah optužena za neprofesionalnost.

Drugi mediji i novinari koji selekcioniraju, cenzuriraju i medijski ubijaju ljude, dobro prolaze i dobijaju najviša priznanja, o čemu sam govorio u emisiji Pulsa Hrvatske 10. listopada 2011. „Mediji i gaženje ljudskog dostojanstva“. Tada svi zašutješe. Novinarka Ištuk bi radi tog „gafa“ od novinara „puritanaca“ trebala biti promtno skinuta iz Pulsa Hrvatske, a voditelj Barnanimir Bilić ostanti bez izvrsne suradnice.

To je pradigmatičan primjer kako žrtve progona postaju vrhunski profesionalci i čestiti ljudi! Moja teza u emisiji da je Hrvatska zemlja u tranziciji sa stvorenim scenarijem da postane neokolonijalna zemlja, nikog nije zaintrigirala. Po istom ključu, i svi gosti u emisiji, koji nismo odgovorili na pitanje anonimnog gledatelja, možemo zbog ignoriranja odgovora biti etiketirani za antisemitizam.

Ovo nije primjer iz „povijesne lekcije“ za novinarku Ištuk, kao što to navodi jedan dnevni list, nego način obračuna s kolegicom- novinarkom. Zar nam nije bitna činjenica, naglašena u emisiji, da korporatisti više troše novaca na ispiranje mozga, trovanje ljudi, (farmaceutska mafija) ratove i potrošnju nego na proizvodnju i da će nas gramzljivost korporatista stajati nereda s nesagledivim posljedicama i u Hrvatskoj? Nisu li to bitnija pitanja i dijagnoze od toga što kolegica Ištuk nije cenzurirala pitanja. Razvidno je da to pogađa i onaj dio medija i novinara, kojima je (auto) cenzura sastavni dio posla. Je li to sloboda medija?
  • Pagina:
  • 1
Tempo generazione pagina: 0.15 secondi